NAPPALI ELLÁTÁS

Alapítványunk 2006-ban nyitotta első Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátóját Békés városában. A nagy igényre való tekintettel mára több mint 90 fő mentális, pszichés problémával küzdő hátrányos helyzetű embert lát el intézményünk. A hozzánk jelentkezőket szakképzett terápiás munkatársaink segítik a problémáik megoldásában. Ennek eszköze a segítő beszélgetés, a hivatalos ügyintézés, a szabadidős programok, kirándulások lehetősége, közösségi együttlét biztosítása, tisztálkodás, mosási lehetőség, televízió, internet használata, foglalkoztatási lehetőség munkabér ellenében, egészség, bibliai előadás sorozataink, személyiségfejlesztő és önismereti tréningek. Szolgáltatásaink részletesen a „Jelentkezőknek” vagy az „Intézményi programjaink” fül alatt megtalálhatóak.

Szent Lázár Szociális Központ, Kreatív Ház Pszichiátriai Nappali Ellátó Intézménye,
5630 Békés, Hunyadi tér 1/1. , 06 66 643-588, szentlazarbekes@t-online.h

 

AKKREDITÁLT FOGLALKOZTATÁS

A Szent Lázár Alapítvány az akkreditált foglalkoztatás 2015 évre vonatkozó keret-és támogatási szerződésében, 55 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatására kapott támogatást. (Részleteket, lásd a "JELENTKEZŐKNEK" menüpont alatt)

 

ADOMÁNYOSZTÁS

Adományosztás  Alapítványunk elkötelezett abban, hogy segítse a rászoruló embereket, nem csak azzal, hogy munkát és így megélhetést biztosítunk számukra, hanem azáltal is, hogy a tőlünk telhető módon adományokkal támogatjuk őket. Kapcsolatban állunk az ADRA-val (Adventista Szeretetszolgálat), évek óta végzünk közös segélyezéseket. De kezdeményezésünkre történt már több városi gyűjtés is, amikor Békés város polgárai elhozták intézményünkbe saját ruha- és élelmiszerfelajánlásaikat, amelyeket mi - a helyi Családsegítő Központ közreműködésével - saját erőforrásainkkal kiegészítve a rászoruló családoknak ki is osztottunk. Hagyománnyá vált Alapítványunknál az is, hogy a békéscsabai Baba-Expón felajánlott gyermekruhákat összegyűjtjük, elszállítjuk, és a helyi, szegényebb sorsú, gyermekes családoknak eljuttatjuk.  További felajánlásokat is szívesen veszünk, adományosztásaink folyamatosak. A felajánlások lehetnek: ruha, tartós élelmiszer, játék, kisebb bútor, háztartási eszközök. Előzetes egyeztetés után tudjuk fogadni, ezért kérjük keressék munkatársunkat: Budásné Rigler Gyöngyi, tel: +36 66 643-588.

 

KUTATÁSOK

Alapítványunk immár 2008 óta folytat szociológiai és szociálpszichológiai kutatásokat. Vizsgálatainknak egyaránt részét képezik az empirikus adatgyűjtések és az elméleti kutatások. Kiadványaink, amelyek a kutatások eredményeit dolgozzák fel, a Szociális Kutatások és Fejlesztések gyűjtőcím alatt jelennek meg, és elérhetőek az elektronikus szakmai adatbázisokban és saját weblapunkon is a Kutatások menűpont alatt. Két fő kutatási területünk a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása és az etnikai kutatások.

 

ÉRDEKVÉDELEM

Alapítványunk alapító tagja a CÉHálózat Egyesületnek, amely azért jött létre, hogy a fogyatékkal élők érdekeinek képes legyen országosan érvényt szerezni. Célunk, hogy minden fogyatékkal élő a lehető legeredményesebben legyen képes az általa elérhető legteljesebb életet élni. A csoportosulás alapvetően civil érdekvédelmi szervezet, de a fogyatékosok védelménél a fenntartói csoportokat nem mindig lehet megkülönböztetni, ezért magunkénak valljuk a fogyatékkal élők teljességének védelmét. Egyéb információért lásd a www.cehalozat.hu weblapot, vagy a hivatkozott jobboldali oldalmenűnket.

 

EGYÉB SZOCIÁLIS PROGRAMJAINK

Évek óta nagy segítség Békés városának az Én is tudok segíteni programsorozatunk, amelynek keretében minden évben többféle segítségi formát tudunk felajánlani a rászorulóknak.

- tartós élelmiszerek osztása

- ruhasegély osztása

- koncerttel, egyéb szórakoztató progarommal összekötött városi segítő programok

Szent Lázár Alapítvány - Békés, Hunyadi tér 1/1.; tel.: 66/643-588; e-mail: szentlazarbekes@t-online.hu